Brasserie Damier

Achter de historische Rococo-gevel uit 1769 schuilt een goed bewaard geheim.
Het unieke interieur kwam tot stand door de gerenommeerde Kortrijkse
“Kunstwerkstede Gebroeders De Coene”.

Brasserie Damier is rechtstreeks toegankelijk vanaf de Grote Markt en kan eveneens gehuurd worden voor recepties of private feesten.

Nieuwe chef = nieuw menu

We verwelkomen chef Jay aan boord van het Damier team. Jay brengt een schat aan ervaring en creativiteit met zich mee, en we zijn ervan overtuigd dat zijn culinaire vaardigheden en passie voor topproducten een verfrissende wind zullen brengen in onze keuken. 

Brasseriekaart

 

In Brasserie Damier kan u gezellig tafelen in het kader van een Parijse brasserie.
Wij serveren klassieke gerechten met een hedendaagse toets. Daarnaast zijn er sharing gerechten en  'Menu Damier' met vlees/vis keuze.

U kan lunchen of dineren op ons terras.
Reserveer uw tafel: https://www.hoteldamier.be/nl/brasserie-damier of 056 22 15 47.

Menukaart NL.pdf Brasseriekaart.pdf

Menu Damier

Amuse van de chef

KROKANTE ZALM
Zoete aardappel - asperges - venkel beurre blanc
OF
STEAK TARTAAR
Ingelegde citroen - zalmeitjes - sjalot en augurk
 

LAMSFILET  IN KRUIDENKORST
Erwten - polenta - gekarameliseerde sjalot - tijmjus
OF
KABELJAUW
Risotto - gestoofde zeekraal - rode wijnsaus


APPELCRUMBLE
Blauwe bessenschuim - vruchtensorbet
--
SELECTIE VAN KAAS    
Supplement      + 10


€ 60.00 pp
 

Reserveer uw tafel in onze brasserie of in ons restaurant.

056 22 15 47 of www.hoteldamier.be

Menukaart NL.pdf

Wijnkaart

Ontdek de verschillende continenten via onze uitgebreide wijnkaart. Naast de erg gewaardeerde klassiekers, vindt u er een ruim assortiment wijnen per glas.

Onze sommelier helpt u graag!

Wijnkaart Carte des vins Wine list.pdf

Ontdek de Nomuss cocktails en mocktails in brasserie en restaurant Damier

 

Nomuss is de nieuwste innovatie onder de cocktailmixers, de alles-in-één oplossing voor premium cocktails, mocktails en spritz.

Met zijn niet alcoholische formule kan je elke cocktail omzetten in een mocktail. 100% natuurlijk en 100% Belgisch. Kom ze snel proberen in onze bar. Cheers to the art of ease!

Meer info? Klik hier

 

Terras

U kan heerlijk lunchen of dineren op het ruime, verwarmd terras, met uitzicht op de Grote Markt.
Op zaterdag kan u er terecht voor huisgemaakte pannenkoeken, ijs, een verwenkoffie enz...

 

Tea room

Op zaterdag serveren we overheerlijke pannenkoeken, versbereide wafels en artisanaal ijs.
Ons verwarmd terras is de ideale uitvalsbasis om het spektakel op de Grote Markt te volgen vanaf de eerste rij.

Geniet van een hartverwarmende verwenkoffie, een heerlijk glas wijn of champagne of een verrassende ontdekking uit ons uitzonderlijk aanbod single malt whiskys

Laat u verrassen door de perfect geserveerde Copperhead gin,  Copperhead gin "Black Batch" of "Gibson" met blends, ontworpen door de eigenaar van het hotel, Yvan Vindevogel.

Intieme gesprekken alsook prettige bijeenkomsten vinden een perfecte setting in Brasserie Damier.

Brasseriekaart.pdf
Copperhead gin

Copperhead Gin

De ‘geestrijke’ ouder van de Copperhead Gin is Yvan Vindevogel, een succesvol Kortrijks ondernemer in de farmaceutica en eigenaar van Hotel Damier.
Bij de Copperhead Gin horen drie aromatische ‘blends’: kruidenmengsels in een pipetflesje. Elk flesje geeft een andere functie aan de Copperhead. De ‘Aperitivum’ wekt de eetlust op, het ‘Energeticum’ geeft energie en het ‘Digestivum’ helpt de vertering.

In oktober 2015 werd een tweede Copperhead Gin gelanceerd, Copperhead Black Batch.  Sinds februari 2018 kan u proeven van de Copperhead 'The Gibson Edition'.
In mei 2021 lanceert Yvan Vindevogel de non-alcoholische Copperhead gin.
Persbericht: klik hier

 

Lees meer Ga naar de website van Copperhead Gin