Brasserie Damier

Achter de historische Rococo-gevel uit 1769 schuilt een goed bewaard geheim.
Het unieke interieur kwam tot stand door de gerenommeerde Kortrijkse
“Kunstwerkstede Gebroeders De Coene”.

Brasserie Damier is rechtstreeks toegankelijk vanaf de Grote Markt en kan eveneens gehuurd worden voor recepties of private feesten.

Brasseriekaart  & marktmenu (maandag tot zondag)

 

In Brasserie Damier kan u gezellig tafelen in het kader van een Parijse brasserie.

Wij serveren klassieke gerechten met een hedendaagse toets

Marktmenu:

17 FEBRUARI - 23 FEBRUARI

VLEESKROKET
frisse salade, boontjes en graanmosterd
***
VISSOEP UIT DE NOORDZEE
toast en rouille
OF
HAANTJE IN RODE WIJN
amandelkroket, Parijse champignon en jonge wortel
***
RIJSTPAP
vanille

En/Of

ASSORTIMENT GERAFFINEERDE KAZEN
door Kaasmeester Callebaut (Supplement € 10.00)

Marktmenu 2 gangen (voorgerecht & hoofdgerecht) € 32.00
Marktmenu 3 gangen (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert) € 38.00

24 FEBRUARI - 1 MAART

TARTAAR VAN SCHOTSE ZALM
wasabi en komkommer
***
TONGSCHAR OP WIJZE VAN DE MOLENAAR
verse frietjes en salade
OF
KORTRIJKSE KALFSBIL GEGAARD OP LAGE TEMPERATUUR
Provençaalse groenten en gepofte aardappelen
***
DUO VAN CHOCOMOUSSE

En/Of

ASSORTIMENT GERAFFINEERDE KAZEN
door Kaasmeester Callebaut (Supplement € 10.00)

Marktmenu 2 gangen (voorgerecht & hoofdgerecht) € 32.00
Marktmenu 3 gangen (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert) € 38.00

2 MAART - 8 MAART

MOUSSE VAN GEROOKTE PALING
zuiderse tomaat en verse venkel
***
ROGGEVLEUGEL MET KAPPERTJES
jonge spinazie en puree
OF
LAMSNAVARIN
gratin dauphinois
***
BROWNIE VAN CHOCOLADE
framboos

En/Of

ASSORTIMENT GERAFFINEERDE KAZEN
door Kaasmeester Callebaut (Supplement € 10.00)

Marktmenu 2 gangen (voorgerecht & hoofdgerecht) € 32.00
Marktmenu 3 gangen (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert) € 38.00

Brasserie menu:

Garnaalkroket of Carpaccio van Holsteiner
***
Kalfsfilet 'Rossinni' of Kabeljauw
***
Chocolademousse of Tarte Tatin

€ 48.00 

Wilt u echter zeker zijn van een tafeltje, reserveren kan op bovenstaande balk of telefonisch
op 056 22 15 47.

Onze keuken is open van 12u00 tot 14u00 en van 18u00 tot 21u00.  

Ontbijt menu.pdf Barkaart 2019.pdf Menukaart 2020.pdf

Kreeftenmenu

KREEFT*
salade met mango, granaatappel, koriander en vanille dressing
***
CAPPUCINO VAN KREEFT*
***
KREEFT THERMIDOR*
bombarijst
***
SORBET KOLONEL
limoen sorbet, wodka en blauwe bessen

*3 gangen: € 68,00
4 gangen: € 75,00

Wijnarrangement
2 glazen: € 15,00
3 glazen: € 22,50

Wijnkaart

Ontdek de verschillende continenten via onze uitgebreide wijnkaart. Naast de erg gewaardeerde klassiekers, vindt u er een ruim assortiment wijnen per glas.

Onze sommelier helpt u graag!

wijnkaart (4) 2019 nieuwe versie.pdf

Genieten is de boodschap

Geniet van een hartverwarmende verwenkoffie, een heerlijk glas wijn of champagne of een verrassende ontdekking uit ons uitzonderlijk aanbod single malt whiskys

Laat u verrassen door de perfect geserveerde Copperhead gin,  Copperhead gin "Black Batch" of "Gibson" met blends, ontworpen door de eigenaar van het hotel, Yvan Vindevogel.

Intieme gesprekken alsook prettige bijeenkomsten vinden een perfecte setting in Brasserie Damier.

 

Tea room

Elke namiddag serveren we overheerlijke pannenkoeken, versbereide wafels en artisanaal ijs.

Nieuw op de kaart: verwenkoffie/thee met heerlijke mignardises.

Ons verwarmd terras is de ideale uitvalsbasis om het spektakel op de Grote Markt te volgen vanaf de eerste rij.

Reservatie op het terras hoeft niet.

verwenbord.pdf Menukaart 2020.pdf
Copperhead gin

Copperhead Gin

De ‘geestrijke’ ouder van de Copperhead Gin is Yvan Vindevogel, een succesvol Kortrijks ondernemer in de farmaceutica en eigenaar van Hotel Damier.
Bij de Copperhead Gin horen drie aromatische ‘blends’: kruidenmengsels in een pipetflesje. Elk flesje geeft een andere functie aan de Copperhead. De ‘Aperitivum’ wekt de eetlust op, het ‘Energeticum’ geeft energie en het ‘Digestivum’ helpt de vertering.

In oktober 2015 werd een tweede Copperhead Gin gelanceerd, Copperhead Black Batch.  Sinds februari 2018 kan u proeven van de Copperhead 'The Gibson Edition'.

Lees meer Ga naar de website van Copperhead Gin