}

Reserveren

Book directly with the hotel, best rates available. Secured Booking engine by Cubilis.

Copperhead gin

Copperhead Gin

In the beginning!
Zomer 2013. Gepassioneerd apotheker en ondernemer Yvan Vindevogel leest een artikel over de evolutie van gin. De medicinale geschiedenis van gin fascineert hem en door de sterke band met zijn beroep raakt hij geïnspireerd om zelf een gin te creëren. Copperhead is niet zomaar een gin, maar één waarbij je zelf de alchemist bent.

Elixir of Life!
Copperhead keert terug naar de alchemistische en farmaceutische geschiedenis van gin. Eeuwenlang zochten alchemisten naar datgene wat hen onsterfelijk zou maken: het Elixir of Life. Tijdens hun zoektocht naar dat “levenselixir” ontdekten de alchemisten al snel de medische eigenschappen van distillaten op basis van jeneverbessen. De distillaten werden zelfs een populair volksmedicijn dat later ook verkocht werd door apothekers. Richard Barnett, de auteur van The Book of Gin, noemt gin zelfs “het kleinkind van het levenselixir".

5 ingredients!
Over de samenstelling van Copperhead is maandenlang nagedacht. Na verschillende proefbatches vond Copperhead de perfecte balans tussen 5 verschillende ingrediënten: jeneverbessen, kardemom, engelwortel, korianderzaad en sinaasappelzeste.

London Dry Gin
Back to the roots. Want in tegenstelling tot de huidige trend is Copperhead geen New Western Dry gin, maar wel een originele London Dry. De gin wordt met passie en expertise gestookt in authentieke koperen distilleerketels. Voor de eerste distillatie worden organische botanicals gebruikt. De ingrediënten worden verwarmd en laten zo hun complexe aroma’s vrij.

What’s in a name?!
Copperhead verwijst naar de koperen alambiek of distilleerketel waarin de vroegste voorloper van gin werd gestookt. Daarnaast is Copperhead of koperkop ook een slangensoort die je terugvindt in het symbool van de farmacie.

Copperhead Black Batch keert naar “the Dark Side of Gin”!
Na de ontdekking van Copperhead: The Alchemist’s Gin ging Mr.Copperhead verder op zoek naar een levenselixir. In zijn zoektocht stootte hij op de vlierbessenstruik, een plant die het kwade afstoot en bekend staat om zijn heilzame werking. Hij voegde vlierbes en zwarte Ceylon thee toe, en zo creëerde hij Copperhead Black Batch. De limited'edition met een donker kantje is vanaf eind oktober verkrijgbaar.

Eeuwenlang zochten alchemisten naar het Elixir of Life, en tijdens hun zoektocht ontdekten ze al snel de medische eigenschappen van distillaten op basis van jeneverbessen. Met Copperhead keert uitvinder en apotheker Yvan Vindevogel terug naar die alchemistische en farmaceutische geschiedenis van gin. Copperhead verwijst zelfs naar de koperen ketel waarin de vroegste voorloper van gin werd gestookt. Copperhead is de perfecte balans tussen 5 verschillende ingrediënten: jeneverbessen, kardemom, engelwortel, korianderzaad en sinaasappelzeste.

Aan de Copperhead Black Batch werden ook nog eens vlierbessen en zwarte thee toegevoegd die bekend staan om hun helende werking op het immuunsysteem. Die special limited edition wordt voorlopig exclusief geserveerd in een vijftigtal horecazaken.

Ga naar de website van Copperhead Gin